Natuurmarathon Tessenderlo

4 lussen marathon, met vertrek en aankomst aan de vroegere voetbal accomodatie van VV Penarol Engsbergen

Wanneer?

Zondag 16 oktober 2022

08:15 - 16:00

Waar?

Lindenstraat 7 (voetbalplein Penarol - START)

3980 - Tessenderlo (Engsbergen)

Omschrijving

Deze natuurmarathon loopt voor 80% over onverharde wegen en bestaat uit 4 lussen die telkens vertrekken uit Engsbergen, een deelgemeente van Tessenderlo. De vier lussen doorkruisen het gebied de Merode en doen elk een apart natuurgebied aan. Dicht bos, open heidegebied, vennen en weidelandschappen wisselen elkaar af.

Lus één is de langste, dwarst ‘Averbode Bos en Heide’ en rijkt tot de prachtige abdij van Averbode, lus twee slingert over smalle bosweggetjes door ‘Gerhagen’, in de derde lus loop je over de ‘Rodenberg’ een rots van rosse zandsteen waarmee kerken in de buurt zijn opgetrokken. Tot slot doet de vierde lus ‘Asdonk’ en ‘Dassenaarde’ aan en loop je door de vallei van de Grote Beek. De lussen zijn respectievelijk 13,25 km, 9,50 km, 9,75 km en 9,75 km lang, samen 42,25 km. Er zitten enkele pittige hellingen in, spaar je daar! Je moet bijna 400 hoogtemeters overwinnen.

Deze eerste editie bestaat uit een volledige marathon maar laat ook toe dat je samen met vrienden een aflossingsmarathon loopt: met 2 of met 4.

Het parcours volgt grotendeels de wandelknooppunten en zal volledig bewegwijzerd worden.

Verdere info via navigatiebalk bovenaan de website "Natuurmarathon"

Inschrijving is nog niet begonen,het zal starten op 01-02-2022